Exponentiell tillväxt med mobil sökmotorsoptimering

SEO

Mobilen har möjliggjort surfande för alla som vill nå information utan att sitta framför en dator. Tack vare dess tillgänglighet har mobilen blivit en av de mest föredragna sätten att surfa på nätet. Numera kan människor välja att kolla sina mail, besöka sociala medier och surfa direkt från sina mobiltelefoner, oberoende var man är.

En färsk studie har visat att ungefär 80 % av alla internet anslutningar kommer att vara mobila år 2016. Det indikerar en markant tillväxtpotential och enorm möjlighet för online företag. Det utgör också ett hot för de online verksamheter som enbart fokuserar på internetmarknadsföring på nätet och försummar det som är känt som mobil sökmotoroptimering.

Vad är då mobil SEO och varför är det viktigt för internetföretag?

Med tanke på att fler och fler blir mindre beroende av traditionella datorer och mer beroende av mobil internetåtkomst, är det kritiskt för företag att också följa trenden. Företagen måste anpassa sina marknadsföringsinitiativ och nå sin målgrupp på det sätt som målgruppen vill bli nådd på.

Mobil närvaro skiljer sig åt från webbnärvaro. Även om din webbsida rankar högst upp på sökmotorerna behöver det inte betyda att den även gör det på sökningar från mobilen. Även om din webbsida har en fantastisk webbnärvaro som dominerar alla konkurrenters närvaro på nätet så kan den praktiskt taget vara virtuellt osynlig på mobilsökningar. Anledningen är att datorn och mobilen består av två separata plattformer som fungerar olika. För att maximera SEO på båda ställena behöver du därför hantera två separata plattformer.

Genom att satsa på strategisk SEO i mobilen kommer du att kunna öka tillväxten i din verksamhet. Förutom de traditionella internetanvändarna kommer du även kunna nå mobilanvändare vilket, med den takten mobilanvändandet ökar, kommer kunna fördubbla eller tredubbla din marknadsandel på sikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>