Gatuvy till webbappen Google Maps

Google-Launches-Street-View-for-Mobile-Devices-150x150

Google har nyligen lanserat en funktion för att kunna se gatuvy över en specifik plats även på webbappen Google Maps. Detta medför en stor förbättring för alla mobilanvändare och tjänsten finns nu tillgänglig på iOS, Android och andra smartphones.

Det här betyder att användaren nu har tillgång till att se en 360-graders gatuvy över en bestämd plats, vilket kan underlätta avsevärt exempelvis när man kör bil och försöker hitta en plats. Webbappen ska också ha förbättrats gällande antal “taps” man behöver göra i navigationen.

För att använda gatuvyn på din iPhone eller en annan smartphone, gå till Google Maps i webbläsaren i mobilen. Sök efter en specifik plats och klicka sen på ikonen med en människa längst ner till höger. Sen är det bara att navigera genom att använda fingrarna. Gränssnittet är väldigt intuitivt och känns lättanvänt.

Mobil SEO kommer att spela en alltmer avgörande roll framöver och det kommer bli allt viktigare för företag att se till användarnas beteende när det gäller mobilanvändning. Många användare föredrar att besöka webbplatser via mobilen och företag och organisationer måste erbjuda en webbplats som är lika lättnavigerad oavsett om besökaren landar där via mobilen eller läsplattans webbläsare, eller via en webbläsare på en stationär dator.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>